Thursday, December 15, 2016

Rindu


Di kala ini, mengharapkan arwah emak berada di sisi. 
Yang setia mendengar keluh kesah anaknya dalam menyelusuri ranjau hidup.
Rindu emak. Alfatihah. Suatu hari nanti, kita pasti akan berjumpa di sana.







Dengan manusia kau diamkan.
Dengan Allah kau luahkan.

Wednesday, December 7, 2016

ATKIN DIET - DAY 3

Mr. Google


7 DISEMBER 2016 (RABU)
11.30 PAGI

Masih beratkin diet. Pagi ni makan telur jugak. Tapi ada dugaan hebat pagi ni. Sebab kawan ofis bagi kek pisang kukus yang gebu gebas macam dalam pic kat atas tu.

Rasa macam nak makan, tapi fikir punya fikir, saya ambil bau je.
Wangi dan sedap!

Tak pe, nanti kita makan bila dah sampai 1st target.

Semalam, saya makan sate. Real atkin tak boleh makan ye.







Tuesday, December 6, 2016

ATKIN DIET - DAY 2


6 DISEMBER 2016 (SELASA)
7.50 PAGI


;;; Semoga terus istiqamah ;;;;

Tengahari semalam saya makan ayam 'nasi ayam. Makan ayam sahaja.

Lepas tu saya sulam jugak makan nugget. (Tak boleh makan ye dalam atkin)

Tapi time saya atkin sebelum ni pun memang saya proceed je nugget, hotdog dan daging burger. Tapi kena tau kira karbo ye. Macam daging burger, boleh ayam dan brand Ramly je yang sesuai dan mudah nak dicari.

Semoga cepat selim melim +_______+